Avensis 2016 2.0 Diesel
Avensis 2016 2.0 Diesel
O víkendu se mi stala nepříjemná zkušenost s autem. Těsně před příjezdem do destinace, cca 500m se začalo ozývat z motoru klepání. Otevřel jsem kapotu a zkontroloval stav oleje a zjistil, že měrka neukazuje žádný olej. Paradoxně se na palubním displeji nezobrazila výstraha o nízkém stavu oleje, prostě nic nenasvědčovalo problému. Auto jezdilo normálně, žádné zvláštní zvuky. Celkem jsem dolil 4 litry oleje aby měrka ukazovala správný stav oleje. Klepání po dolití nepřestalo. Tak jsem nechal auto odvést do servisu, ale bude ještě několik dní trvat než se na stav motoru mechanik podívá. A tak zkouším fórum abych zjistil co si o mém problému s autem myslíte??? Auto má najeto 270 tis.Km převážně po dálnici. Výfuk úplně čistý. Pod autem jsem si nikdy nevšiml, že by kapal olej. Poslední výměna oleje proběhla loni v červenci. Auto jsem koupil v Německu v roce 2019, mělo najeto 200 tis. Km. Cca za 10tis jsem musel nechat vyčistit filtr pevných částic. Jinak pouze běžná údržba - destičky, olej. Myslíte, že motor je zničený? Jde případně motor opravit? Nebo mám začít shánět nový motor? Jak je možné, že se nezobrazila výstraha na palubce? Kolik může stát výměna motoru? Auto jezdilo spolehlivě, tak myslím, že se vyplatí investovat do opravy. Díky za vaše komentáře...