auris škrtící klapka
auris škrtící klapka
Zdravím, chtěl jsem vyčistit klapku sání a při demontáži na mě vytekla po oddělání jedné hadice červená tekutina. Je to chladící kapalina nebo olej a jak ji tedy mám oddělat?
Re: auris škrtící klapka
Zdravím, chtělo by to alespoň fotku, jinak těžko říct,co jsi odpojil Chladící kapalina by to klidně být mohla, taková oranžová.
Jirka, Auris 2017, 1,8, hybrid
Jo asi to byla chladící, došlo mě, že to ovládá dle ohřáté vody. Už jsem zaškrtil odmontoval a vyčistil, jen ještě by mě zajímalo, jestli klapce nemůže ublížit, když se s mí hýbe ručně, je elektronická( otevření prstem, samozřejmě při čištění)
To by po odpojení nemělo, vím akorát, že po okrajích toho hýbacího oválu bývá těsnění, které se může poškodit agresivními prostředky na čištění. Pak by měl proběhnout určitý restart/kalibrace, ale to přesně nevím,jak toyoty probíhá.U Fordu stačilo zahřát a projet. Na jakém autě přesně jsi to dělal?
auris 1,6- 97kw rok 2010 a po zahřátí jsou hrozně vysoké otáčky na neutrál to zahřáté kmitá z cca 1000 na 2200 otáček
A nějaký restart té čisté klapky proběhl? Odpojení baterie na pár minut,pak nastartovat,nechat chvíli běžet a pak jízda cca 10 km různými režimy?
tak jsem to zkusil, sice jsem to neprojel, jen nechal běžet a stále vysoké otáčky a ručička má malé kmity
Tak mě napadá, zda není v autě něco jako volnoběžný ventil a podíval bych se na vedení vzduchu,zda někde není prasklina nebo díra a auto si nepřisává vzduch.
Taky si myslím čidlo klapky, ale mám obavy, aby to nebylo součást klapky, protože se mě nepodařilo na toto auto samotné čidlo vyhledat
Nevím jak u Toyoty, ale nevím o tom, že by nějaké čidlo klapky existovalo. Je řízena po staru mechanicky lankem a otevírá se v závislosti na sešlápnutí plynového pedálu nebo elektronicky skrze řídící jednotku motoru, tak to zřejmě bude u tvého modelu. Ale jak jsem psal dříve,kde bereš jistotu, že je to škrtící klapka? To co popisuješ a jestli se to děje pouze na volnoběh, škrtící klapka neovlivňuje. Ta se projevuje nejvíce při rozjezdu nebo změnách rychlostí,kdy používáš plynový pedál a ona se má otevírat nebo zavírat.......